Sjefen skryter av arrangørstaben og ønsker velkommen tilbake i 2025

Sjefen skryter av arrangørstaben og ønsker velkommen tilbake i 2025

Men Galopp-sjefen medgir at for fire uker siden var usikkerheten stor om det i det hele tatt ble noen Sørlandsgaloppen 2021. Signalene fra sentralt hold var langt fra klare om hva som var mulig å gjennomføre i forhold til antall deltakere.
- Vi tenkte vel at 600 løpere, slik det en stund så ut til var maxgrensen, var det minste antallet vi kunne leve med, sier Nils Gjelsten. Som visste at svært mange ville bli skuffet om deltakelsen måtte begrenses så langt ned. 

Nils G. Gjelsten og Jack Bjørnsen kan konstatere at Sørlandsgaloppen 2021 er gjennomført med svært mange fornøyde deltakere. Galoppen er største o-arrangement i Norge i år.  

Voldsomt trøkk

- For vi opplevde jo et voldsomt trøkk da vi åpnet for påmelding. I løpet av noen få dager hadde mer enn 1000 o-løpere fra store deler av landet meldt seg på. Så da hadde mange blitt skuffet om vi hadde havnet på 600 løpere.
De fire siste ukene har vært hardkjør i planleggingen for Gjelsten og staben hans: - Med en så samkjørt og rutinert gjeng har det gått over all forventninger, forteller han. Og signalene fra Norges Orienteringsforbund, da de forstod at det ble Galopp for rundt 1400 løpere, var svært positive.

Litt amputert

- Hele O-Norge har lengtet etter et skikkelig arrangement, sier leder av Hovedkomiteen som selvsagt beklager at det av smittevernhensyn måtte bli et litt redusert arrangement.
- Men vi har opplevd at deltakerne har stor forståelse for at det ikke ble kafeteria på samlingsplass, strekktidavlesning ved målgang og resultatoppslag. Det viktigste denne gang var å få gjennomført en god Sørlandsgaloppen, mener Nils Gjelsten.

Larvik-distriktet i 2022

Uten kiosk- og kafeteriasalg blir selvsagt det økonomiske resultat svakere enn ellers. Men så langt ser det ut til å bli et positivt resultat for de fem arrangørklubbene Høvdingen, Birkenes IL, OK Sør, Kristiansand Orienteringsklubb, Oddersjaa og Søgne- og Songdalen O-klubb.

Og neste går spilles "Galopp-ballen" videre til klubbene i Larvik-distriktet, ett år forsinket i forhold til vanlig opplegg på grunn av fjorårets avlysning.

Om fire år er det igjen klart for Sørlandsgaloppen i Kristiansand.

- Med deg som leder, Nils?

- Nei, det tenker jeg slett ikke, sier en smilende Galopp-leder mens de aller siste løperne løper i mål i vakre Ravnedalen. Han har vært sjef for Sørlandsgaloppen i 2016 og 2021.