Sandnes IL imponerte i Sørlandsgaloppen

Sandnes IL imponerte i Sørlandsgaloppen

- Utrolig viktig at Sørlandsgaloppen ble gjennomført med så flotte løp, sier ungdomstreneren i o-gruppa i Sandes IL, Kim Richter der han stod omgitt av 50-60 ivrige og glade o-ungdommer. En av dem heter Vebjørn Oftedal, snart 12 år gammel, og også han hadde tydelige og hyggelige tilbakemeldinger til arrangøren.
- Det har vært kjempefint. Abolutt høydepunktet i sommerferien, slo Vebjørn fast. Som åpenbart er en tøffing. Iallfall var han tydelig på at kraftprøven i Bymarka tredje dagen var løpet og løypa han likte aller best. - Trivdes godt på langstrekkene der, sier 11-12-åringen.

Foto: Snart 12 år gamle Vebjørn Oftedal sammen med ungdomstrener Kim Richter var tydelige på at Sørlandsgaloppen 2021 hadde vært en flott opplevelse. 

Sandnes-gjengen på nesten 100 unge og voksne hadde tilhold på o-campen på Åros Feriesenter og var godt fornøyd med oppholdet på Sørlandet. For mange av dem går turen videre til Rauland for deltakelse i fjelluka.

Vebjørn Oftedal fra Sandes IL syntes det var kjempekjekt ned langløpet i Bymarka. og mente Sørlandsgaloppen var feriens klare høydepunkt. 

Klubbturer

- Vi reiser ofte på klubbturer, tror det er en viktig del av forklaringen på at vi har lykkes med rekrutteringen, sier Kim Richter. 
- Og så har vi det veldig gøy sammen både på trenger og løp, supplerer Vebjørn som forteller at han trener orientering tre, fire dager i uka. 
Mens ungdomstreneren forteller at det ligger en 13 år lang satsing på rekruttering og de unge bak suksessen. 
- Vi har en fin blanding av erfarne o-løpere og ivrige foreldre som sørger for at det blir et godt miljø. Hans råd til andre klubber er å skaffe det han kaller "et kritisk antall ildsjeler", da er mye av grunnlaget lagt.

- Og så må en ha tålmodighet og satse langsiktig, sier treneren fra Rogalands klart største orienteringsklubb, Sandnes IL.