Over 60 jenter deltar i klasse D17-20

Over 60 jenter deltar i klasse D17-20

- Veldig flott at vi endelig fikk et storarrangement igjen, sier de to lederne for laget, Ingrid Kvistad og Isa Heggedal. De forteller at hele 20 jenter og 14 gutter er med på samlingen som startet i Porsgrunn tidligere i uka der det skal være norgesmesterskap senere i år. Under Sørlandsgaloppen bor de på Åros Feriesenter og har bare ros å komme med om oppholdet på Sørlandet.

Foto: Ingrid Kvistad og Isa Heggedal har med seg hele 20 jenter fra Buskerud O-krets til Sørlandsgaloppen. De løper i klasse D 17-20, der mer enn 60 løpere stiller til start.

Laget fra Bskerud o-krets består av løpere fra Kongsberg, Konnerud, Sturla og Eiker O-lag, og her er det ikke bare eliteløpere som er med. Her er løpere som sikter seg inn mot junior-VM og løpere som er med for å ha det gøy i o-løypene. 

Topp og bredde

- Vi forsøker å ha både topp og bredde og holde på jentene til de er ferdige med videregående skole. Det har vi klart bra, mener de to lederne som selvsagt løper selv under galoppen. 
Om løyper ogn terreng de to første dagene i Mandal, har de denne meldingen: - Morsomme løyper i et terreng vi ikke er vant til å løpe i, sier Ingrid Kvistad. Hun forteller at de jobber mye for å holde laget samlet med jevnlige samlinger gjennom hele året. I "korona-perioden" har det dessverre blitt færre samlinger. og heller ikke den tradisjonelle utenlandssamlingen vinterstid, som regel går den til Portugal.
- Derfor var det så viktig at vi fikk en slott samling og mange løp på Sørlandet nå, sier de to lederne fra Buskerud.