Her roser de den erfarne løypeleggeren

Her roser de den erfarne løypeleggeren

Ja, Reidar Heivoll fra Søgne og Songdalen Skiklubb, kunne nesten ikke være misfornøyd ettersom han gikk til topps i klasse H65 med solid avstand til nr to Dag Moe fra KOK og Harald Hovi fra Skien OK. 
- Ingen tvil, Svein og Jarle kan det med å legge gode og utfordrende løyper, slo o-løperen og SP-politikeren fast. Mens Svein var opptatt av å fortelle at svoger Jarle har mye av æren for løypene. 

Vegard Danielsen fra KOK imponerte stort i langløypa i Bymarka og var klart best i klasse H21. Dette bildet er tatt etter andre løp i Furulunden

 

Roser svogeren

- Uten han hadde vi ikke fått det til. Alt som har med dataarbeidet er den han som står for, slår Svein fast. Og medgir gjerne at det ligger mye arbeid bak å lage så mange løyper. 
- Løypearbeidet har kvernet i hodet i lang tid. Først trodde vi jo at løypene skulle være klar i fjor, men så ble det avlyst, og vi slappet av. Og vi trodde lenge at det heller ikke ble noen Sørlandsgaloppen i år, men der tok vi heldigvis feil, sier den erfarne o-løperen og løypeleggeren fra Oddersjaa. 
Han forteller at største utfordring er å lage gode løyper til de veldige forskjellige nivåene. Med spennvidde fra N Åpen via eliteklassene til løpere over 80 år, krever dette både erfaring og o-kunnskap.

Stemningen ser ut til å være svært god mellom løypelegger Svein Wigemyr (t.v.) og vinneren av H 65, Reidar Heivoll fra Søgne og Songdalen O-klubb. 

Tøft for de eldste

- Kanskje ble det i tøffeste laget for de eldste på langdistansen. Det er eneste tilbakemelding vi har fått på at ikke alle var 100 prosent fornøyd, sier Svein Wigemyr som syntes det var vanskelig å lage gode løyper for de aller yngste. 
- Her er så mange stier med så mange feilmuligheter, at det er lett å komme litt på vidvanke, men det ser ut til å ha gått bra for de fleste, slår løypeleggeren fast. Som også hadde løypeansvar da Sørlandsgaloppen ble arrangert i Høvåg i 2016. Det er slike folk som holder liv i norsk orientering

Siste strekket inn mot Ravnedalen ble kanskje litt tøft, ned i de bratte trappene. Men det hele så ut til å ha gått bra uten at noen skadet seg alvorlig.